top of page

Як парость виноградної лози…

Двадцять першого лютого, з нагоди Міжнародного дня рідної мови, який проходив під гаслом «Ми могутні й міцні у своїй мові!», відбувся телеміст між ВСП «Львівський фаховий коледж транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка», ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ», ВСП «Вовчанський фаховий коледж Державного біотехнологічного університету», Остерським фаховим коледжем будівництва та дизайну і Полтавським ліцеєм №1.

Учасники заходу розповідали про особливості нашої мови в різних куточках України. Наш коледж представили студенти Микола Мельник з дослідженням «Рідна мова – це генетичний код нації», Уляна Гишка, яка розповіла про львівську говірку, та Анастасія Федак із розповіддю про закарпатський діалект.

Телеміст довів, що ми єдині у нашому прагненні розвивати українську мову, вкотре підтвердивши думку Блаженнішого Любомира Гузара: «Хто любить свою мову, повинен її вживати, повинен говорити українською, плекати її, любити її. Мені здається, що не є поділ між Сходом чи Заходом України. Але поділ є між тими, хто любить Україну і хто її не любить».


Оксана ВОВК,

Ігор ПАРФЕНЮК










19 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page