top of page

Українські літературні герої на сцені і кіноекрані

З нагоди Всесвітнього дня театру, група 2Р-102 ЛФКТІ НУ ЛП разом з кураторкою Тетяною Гнатюк побували на комедійній виставі «За двома зайцями». Ця класика української драматургії йшла у львівському Національному академічному драмтеатрі імені М. Заньковецької. Хоча однойменна п’єса і написана Михайлом Старицьким у 1883 році, її сюжет лишається актуальним і у наш час, у чому вкотре переконалися глядачі.

А в рамках вивчення творчості Лесі Українки, студенти групи 1Т/А/Е/Б-89 разом із викладачкою української мови та літератури Софією Стельмах та завідувачем відділення «Тяговий рухомий склад» Русланом Семчуком відвідали кінотеатр «Планета Кіно». Тут вони переглянули новий мультфільм «Мавка. Лісова пісня», знятий за мотивами всесвітньовідомої драми-феєрії.

– У студентів залишилися позитивні враження від цього мультфільму, особливо, враховуючи, що вони зараз вивчають творчість Лесі Українки і читають «Лісову пісню», – каже Софія Стельмах. – Тож на наступному занятті очікуємо бурхливих обговорень сюжетних ліній, персонажів і символів твору, а також порівнянь із переглянутим мультфільмом.

Р.S. А усі ми сподіваймося і докладаймо зусиль, щоб наші безсмертні драматургічні шедеври наші діти сприймали не лише як частину навчальної програми, а як важливу складову української ментальності.


Ігор ПАРФЕНЮК










14 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page