top of page

Тривога не зіпсувала свята

Двадцять другого січня у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка» відбувся урочистий захід, присвячений Дню Соборності України. Коледж розквітнув вишиванками та українською символікою, залунав віршами та піснями, а також скорботно схилив голови, вшанувавши хвилиною мовчання загиблих за нашу волю та єдність… Утім воєнні реалії своєрідно нагадали, що єдність українців не усім до вподоби – святкування перервала повітряна тривога. Тож захід складався із двох частин – до і після перебування в укритті. Але ворогу не вдалося зіпсувати свята.

   Захід розпочався виступом отця Назарія із церкви святої Софії, який також благословив і окропив йорданською водою усіх присутніх і навчальні аудиторії.

   Викладачка історії Зоряна Данилик розповіла про історичні передумови виникнення Соборності України, боротьбу нашого народу за свою єдність та незалежність. На жаль, наш біснуватий північно-східний сусід знову випробовує Україну на міцність, тож, вкотре, мусимо демонструвати козацький дух.  

   На завершення урочистості директор коледжу Іван Груник провів короткий екскурс в історію, згадавши, як об’єднувалися у 1919 році Наддніпрянська і Наддністрянська України у єдину державу. Змалював складне та героїчне сьогодення і великі перспективи України у європейській спільноті.

   Понад 100 років минуло, але далі маємо того ж екзистенційного ворога – російську федерацію, проте реалії зовсім інші, тож цього разу Перемога буде за нами! А завершився захід колективним виконанням життєствердної колядки.

 

Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора

































59 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page