top of page

…Станем, браття, в бій кровавий від Сяну до Дону, В ріднім краю панувати не дамо нікому…

   Груник І. С.: Вже десять років ми живемо в умовах війни. У лютому 2014 року російський агресор розвʼязав війну проти України. Ворог спочатку анексував Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей, а 24 лютого 2022 року здійснив повномасштабне вторгнення в Україну. Кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. 

Як сказав Президент Володимир Зеленський: «Наша зброя – це наша правда, а наша правда в тому, що це наша земля, це наша країна, наші діти, і ми все це будемо захищати». Україна стала місцем, де відстоюють європейські цінності, де захищають свободу, де пишуть майбутнє Європи.     

Коли почалася повномасштабна війна, багато хто побоювався, що ми не зможемо тривалий час протистояти навалі загарбників. Проте сталось з точністю до навпаки. Стійка мужність та героїзм нашого народу приголомшили світ. 

   Через злочинні атаки російських військ на інфраструктуру України та цивільне населення багато українців були змушені переховуватися в підвалах без електропостачання, газу чи водогону. Крім того, усюди в країні були сильно обстріляні школи, дитячі садочки, через що діти не мали можливості вчитися, переховувалися в безпечних місцях. Та наші хоробрі захисники з величезною мужністю борються проти ворога, протистоять його масованим атакам. А увесь народ об’єднався і допомагає на волонтерських кухнях, купівлею дронів та різної амуніції, автомобілів.

   Гинуть наші Герої і мирні громадяни. Щодня в різних куточках нашої багатостраждальної країни оплакують захисників. Ми завжди повинні пам'ятати, якою ціною здобувається незалежність України! Тих, хто віддав своє життя за нашу свободу, за мирну вільну соборну Україну! Серед них – наш викладач Андрій Лазорів та випускники коледжу... 

     Слава Україні! 

     Слава її Героям!







5 переглядів
bottom of page