top of page

Педрада напередодні Дня залізничника

Тридцять першого жовтня у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка» відбулася педрада. На порядку денному були такі питання: 1. Про атестацію та підвищення кваліфікації педагогічних працівників (доповідала Софія Стельмах). 2. Формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу у коледжі (доповідала Оксана Вовк). 3. Діяльність педагогічного колективу щодо реалізації навчально-методичних проблем коледжу. 4. Звіт про захист дипломних проектів четвертого курсу (доповідала Оксана Коваль). 5. Різне.

А почалася нарада із нагородження грамотами і подяками кращих працівників ЛФКТІ НУ ЛП. В. о. директора коледжу Іван Груник підкреслив, що захід відбувається напередодні професійного свята залізничників, адже понад 95% наших студентів ми готуємо для роботи на залізниці.

Іван Груник також коротко поінформував про деякі питання діяльності коледжу, які стосуються забезпечення його стабільної роботи, освітньої діяльності, рейтингу, зростання кількості студентів, запровадження інновацій тощо. Станом на сьогодні у коледжі трудяться 55 педагогічних працівників, загалом на денній формі навчаються 892 студенти. На заочному відділенні – 223 студента. А загалом – 1 115 студентів. Наступного навчального року прагнутимемо довести кількість студентів денної форми навчання до 1 000 осіб. Завдяки низці заходів, коледжу вдалося заощадити значні кошти, що дозволило, серед іншого, з 1 листопада цього року підвищити надбавку за престижність роботи педагогічним працівникам з 5 до 10%. Крім того, за використання гуртожитками газу коледж тепер платитиме лише близько половини від тієї суми, що була досі. Іван Степанович пообіцяв і надалі створювати належні умови для усіх працівників коледжу та підвищувати рівень зарплати.

Доповідаючи з першого питання, Софія Стельмах детально проаналізувала проблеми, які можуть виникнути у процесі атестації та підвищення кваліфікації педагогічних працівників. А також рекомендувала, як їх уникнути. Адже самовдосконалення – важлива складова діяльності педагогів коледжу, яка дозволяє і поліпшити процес навчання, і підвищити зарплату викладачу.

Булінг або ж цькування – одне з найпотворніших явищ, яке може виникнути у різноманітних колективах. Заступниця в. о. директора коледжу з виховної роботи Оксана Вовк розповіла про ознаки булінгу та як боротися з ним, оскільки агресивна поведінка має властивість накопичуватися, стаючи ще більш небезпечною. Для запобігання та протидії цькуванню у ЛФКТІ НУ ЛП, зокрема, наказом в. о. директора коледжу створена відповідна комісія. Крім того, на сайті нашого коледжу є план заходів щодо запобігання булінгу, порядок виявлення та реагування на такі випадки тощо. І головне – компромісів у боротьбі з цькуванням не може бути.

На завершення педради, Іван Груник нагадав, що 10 листопада відбудуться вибори директора нашого коледжу, подякував колективу, що висунув його кандидатом на цю посаду і коротко розповів про своє бачення стратегії розвитку ЛФКТІ НУ ЛП.


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора









































16 переглядів
bottom of page