top of page

Охорона праці: чому незадекларована праця – це погано?

Оновлено: 4 дні тому

Про це говорили 10 квітня зі студентами Львівського фахового коледжу транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка»   в.о. інженера з охорони праці Павлова Оксана Ігорівна та викладач, голова циклової комісії «Ремонт та експлуатація локомотивів» Яворський Володимир Ярославович на годині спілкування, що провели відповідно до наказу директора коледжу Груника І.С. щодо проведення заходів з охорони праці.

Тема заходу: «Ризики і наслідки незадекларованої праці та трудової експлуатації в умовах воєнного стану».

Зараз почастішали випадки незареєстрованих трудових відносин. Це впливає на недоотримання коштів до державного бюджету. До прикладу, незадекларована праця не приносить щороку в державний бюджет близько ста мільярдів гривень. Ці кошти могли б піти на обороноздатність і захист нашої держави.

Студенти дізналися, як відрізнити трудові відносини від інших, про трудову експлуатацію і як її уникнути, про цивільно-правову угоду та трудовий договір, що укладається між працівником і роботодавцем, про незадекларовану працю та її наслідки.

Актуальною та пізнавальною була проведена година спілкування. Щоб праця була нагородою, потрібно правильно її організувати та оформити.

Учімося! Працюймо! Пізнаваймо свої права!







10 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page