top of page

Музей, який спонукає до роздумів і вчинків

Ось вже 30 років викладає у ЛФКТІ НУ ЛП українську мову та літературу Оксана Макута. І щороку, коли студенти-першокурсники вивчають творчість Івана Франка, Оксана Йосифівна водить їх на екскурсії до літературно-меморіального музею великого Каменяра. Який, до того ж, розташований неподалік коледжу.

От і 29-го травня Оксана Макута повела до музею Івана Франка студентів групи 1Р-104. Цього разу захід проходив на тлі річниці з дня смерті письменника – 28 травня 1916 року...

Групі пощастило з гідом, завдяки ерудиції та дотепності якого півторагодинна подорож у світ великого Каменяра пролетіла швидко, але запам’ятається надовго. Завдяки нестандартній формі подачі інформації, студенти змогли відкрити для себе Івана Франка не лише як талановитого письменника, вченого, борця і різнопланову особистість, але і як звичайну людину.

– Екскурсія була напрочуд цікава і враження – неперевершені! – підсумовує Оксана Макута. – Наш екскурсовод зумів факти з життя письменника перетворити на своєрідну рольову гру. І сприймалося це цілком органічно.

Єдиним живим експонатом у музеї лишилася стара груша, яку посадив Іван Якович. Вона замріяно шелестить молодим листям, нагадуючи про швидкоплинність життя. Тому поспішаймо жити так, щоб лишити слід у пам’яті вдячних нащадків. І Каменярева спадщина – чудовий приклад для нас…


Ігор ПАРФЕНЮК













51 перегляд

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page