top of page

Конкурс поезії та українського духу

Напередодні 210 річниці з Дня народження Тараса Шевченка у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка» відбулася урочиста академія. Її ініціатором та учасником був директор коледжу Іван Груник. Розпочався захід традиційно – з виконання гімну України, щоправда, цього разу акапельно.

   Про актуальність пророчих віршів Тараса Григоровича у своєму виступі розповіла викладачка української мови і літератури Оксана Макута. Зокрема, вона навела низку цитат, які стосуються взаємин із москалями, які надалі лишаються ворогами українства.

   – В українській світлиці, поряд з іконами, завжди почесне місце займав портрет Тараса Шевченка, – наголосив Іван Груник. – Він і зараз залишається нашим генієм і дороговказом. А його творчість – невичерпне джерело натхнення.

   А далі розпочався конкурс поезій великого Кобзаря серед викладачів та студентів. Оцінювало виконавську майстерність компетентне журі, якому було досить складно працювати, оскільки учасники конкурсу добре підготувалися. Глядачі також активно голосували аплодисментами.

   У підсумку складного і креативного конкурсу переможцями стали такі учасники: І місце – Єгор Костенко, ІІ – Ольга Косик, ІІІ – Максим Малтис. Вони отримали нагороди та книжки з творами класиків української літератури Тараса Шевченка та Івана Франка. Подяки отримали й інші учасники.

   Конкурс став справжнім святом поезії та українського духу, тож дякуємо його організаторам і учасникам!

 

Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора




































23 перегляди
bottom of page