top of page

Зміни важливі та незворотні…

Нещодавно у групі 2Р-102 ЛФКТІ НУ ЛП відбулась виховна година на тему: ««Відновлення та реформи УЗ під час воєнного стану». Розпочався захід із вшанування хвилиною мовчання усіх полеглих на війні і, зокрема, залізничників. Адже останні, фактично, стали другою армією країни, забезпечуючи логістику і не тільки, а понад 9 тисяч з них зараз захищають Україну в лавах сил оборони. А ще діяльність залізничників відображає український дух – сміливість, завзяття, працьовитість і впевненість у Перемозі.

Кураторка групи Тетяна Гнатюк зібрала та узагальнила факти із діяльності Укрзалізниці за період з 24 лютого 2022 року по 24 лютого нинішнього. І за цей час було зроблено чимало, зокрема, під заголовком «Залізна дипломатія» слухачі почули розповідь про представників багатьох країн, які відвідали Україну, користуючись послугами Укрзалізниці. А також багато нового дізналися про нові і відновлені рейси поїздів по Україні і міжнародні та їхнє естетичне оформлення. Поїзди Святого Миколая – у прифронтових Слов’янську, Краматорську та Ізюмі – подарували дітям свято. Дуже популярними були і ретро-поїзди у Львові та Гайсині. Згадали і про Поїзд Єднання, який проїхав 9 областей від Ужгорода до Краматорська з прапором України. А за підтримки партнерів вдалося відновити дві залізничні ділянки Держкордон-Хирів-Нижанковичі-Держкордон та Хирів-Самбір. Велике значення мало і завершення електрифікації 110-кілометрової дільниці Ковель-Ізов-Держкордон. За свою діяльність Укрзалізниця отримала Європейську залізничну премію-2023.

Під заголовком «Залізна українізація» йшлося про позбавлення російських назв, позначок та зображень. А також зміну «старорежимних» назв двох залізниць, які відтепер називаються Центральна і Харківська.

Тож, за рік в Укрзалізниці відбулося чимало важливих змін, які свідчать про нашу незламність та незворотність реформ. І цікавий та пізнавальний захід у групі 2Р-102 – ще одне свідчення цього.


Ігор ПАРФЕНЮК

Тетяна ГНАТЮК











13 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page