top of page

Залізниця була, є і буде!

Другого листопада у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка» лунали пісні, вірші та проза. Напередодні Дня залізничника, студенти першого та другого курсів відділення «Тяговий рухомий склад», за підтримки студентів відділення «Управління процесами перевезень» підготували святкову програму. Захід відбувався у рамках тижня відділення «Тяговий рухомий склад».

Студентів та викладачів привітав із прийдешнім святом в. о. директора коледжу Іван Груник. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників України. Іван Степанович також коротко розповів про історію та сьогодення залізничного транспорту України, який веде своє літочислення з 1861 року, коли перший потяг із Відня прибув на залізничний вокзал Львова. Після цієї події Галичина почала стрімко розвиватися, оскільки залізниця сполучила нас із усією Європою. Іван Груник також нагородив подяками кращих працівників і студентів коледжу.

У своєму виступі студенти живописно змалювали зародження залізничного сполучення у нашому краї та його сьогодення, коли роль залізниці ще більше зросла. Пролунали також патріотичні пісні, які у наш час стали особливо актуальними. Глядачі неодноразово аплодували нашим самодіяльним акторам, висловлюючи вдячність та підтримку.

Тож залізниця, як і Україна, була, є і буде! Вітаємо усіх колег-залізничників з професійним святом!


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора


























27 переглядів
bottom of page