top of page

Як волонтерство впливає на наше життя?


💪Як волонтерство впливає на наше життя? ⏺️😰 Пониження рівня стресу Навіть самі доброзичливі люди відчувають стрес у своєму житті, будь то стрес вдома або на роботі. У двох дослідженнях, опублікованих в 2015 році, було встановлено, що допомога іншим може полегшити вплив, який щоденний стрес робить на ваше фізичне здоров'я.

⏺️💉Зниження ризику наркоманії У 2015 році «Оксфордський довідник про соціальну поведінку» опублікував огляд літератури, в якому показано, що підлітки і студенти-волонтери схильні уникати вживання алкоголю та наркотиків. Також знижується рівень неуспішності.

⏺️💹Збільшення тривалості життя Всі перераховані вище поліпшення накопичуються в міру дорослішання. У 2013 році дослідження в журналі «Психологія і старіння» показало, що волонтерство знижує ризик смертності серед людей похилого віку на чверть, незалежно від того, яким було здоров'я випробовуваних до початку дослідження.

⏺️🙋Вироблення гормону щастя Ви коли-небудь відчували почуття тихої радості від допомоги іншим? Багато досліджень показують, що волонтери менш схильні до депресії, мають більш високі рівні самооцінки і більш функціональні. Фактично, одне дослідження за 2005 рік показало, що добровольці, що зробили іншим людям соціальну підтримку, отримали в результаті більше, ніж ті, кому була спрямована ця допомога. Так що ж відбувається? Простими словами, коли ми допомагаємо іншим, не чекаючи чогось натомість, наш мозок випускає дофамін, серотонін та інші гормони, які викликають внутрішнє відчуття тепла і радості.

⏺️♥️Зниження ризику серцево-судинних захворювань Волонтерство - це непоганий спосіб вийти з дому і трохи відійти від екранів. В результаті це може допомогти у втраті ваги і знизити рівень холестерину. Дослідження, проведене в 2013 році, показало, що 10-й клас американських школярів, який займався волонтерством, втратив більше ваги і поліпшив показник холестерину в крові в порівнянні зі своїми однолітками.

Приєднуйся до нашої команди волонтерів 🙆 Перший воркшоп пройде у місті Львів з 28-31 січня 📝Анкета для реєстрації: https://u.to/KVmFFA



37 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page