top of page

Іван Груник: «Виховуємо кваліфікованих фахівців, патріотів і особистостостей»

Двадцять п’ятого березня у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка» відбувся день відкритих дверей. На відміну від двох попередніх цьогорічних аналогів, не віртуальний, а – реальний.

Гості коледжу зустрілися із його керівництвом та завідувачами відділень. Перед ними виступили в.о. директора ЛФКТІ НУ ЛП Іван Груник, його заступниця із виховної роботи Оксана Вовк, заввідділенням «Тяговий рухомий склад» Руслан Семчук, заввідділенням «Управління процесами перевезень» Галина Сліпецька, заввідділенням «Автоматика, телемеханіка та зв’язок», а також «Облік та оподаткування» Ярослав Загалюк, завідувачка заочним відділенням Оксана Коваль і відповідальна секретарка приймальної комісії Людмила Полозова.

У своєму виступі в.о. директора ЛФКТІ НУ ЛП Іван Груник коротко розповів про історію навчального закладу, його сьогодення та спеціальності, за якими тут готують. Зокрема, будівля коледжу зведена у 1910 році і відтоді в ній готували працівників залізничного транспорту. А на території України залізниця веде своє літочислення з 4 листопада 1861 року, коли перший потяг із Відня, через Перемишль, прибув до Львова. За час існування нашого навчального закладу, заснованого у 1940 році, тут підготували понад 63 000 фахівців, які успішно працюють не тільки на залізниці, а й у різних галузях народного господарства.

Залізничний транспорт у всі часи відігравав важливу роль в житті України і надалі лишається сталевим хребтом її економіки та обороноздатності. І особливо важливою ця галузь буде у часи повоєнної відбудови. Тож Іван Степанович буде радий, якщо юні гості коледжу вирішать стати його студентами, хоча і не всі у перспективі будуть залізничниками. Адже головне – отримати знання, оскільки кожен може у житті стільки, скільки він знає.

– У нашому коледжі ваші діти зможуть отримати належну освіту і професійні навички, а також ми прищеплюємо їм патріотизм, відповідальність і прагнемо формувати особистостями, – звернувся до присутніх батьків Іван Груник. – Ми готуємо дітей до майбутнього життя і нам не байдуже, як воно у них складеться. Враховуючи, що більшість дітей приходить до нас після 9 класу, ми їм приділяємо велику увагу і, практично, у режимі 24/7 контролюємо наших студентів. І під час навчання, і під час проживання у гуртожитку. Крім того, для забезпечення навчального процесу, у нас створені усі умови – є відповідні класи, лабораторії, кваліфіковані викладачі, люди з великим практичним досвідом та стажем викладання, є різноманітні гуртки та секції. Крім цього, ми приділяємо велике значення питанням безпеки. Зокрема, на випадок повітряної тривоги, усіх студентів виводимо в укриття, яке в нас облаштоване. Також відпрацьований відповідний алгоритм дій у гуртожитках. А також проводимо інструктажі задля їхньої безпеки.

На завершення, Іван Степанович наголосив, що багато наших випускників з гордістю згадують нашу alma mater – коледж, який до 2013 року був технікумом залізничного транспорту. А зараз перебуває у структурі НУ «Львівська політехніка». І це ще один аргумент для тих, хто хоче далі здобувати вищу освіту, адже Політехніка – один з найкращих вищих навчальних закладів України. І чимало студентів, які торік закінчили наш коледж, вступили до Львівської політехніки.

Під час спілкування з представниками коледжу, гості отримали багато важливої інформації і почули відповіді на свої питання. На завершення заходу, вони побували у кабінетах, лабораторія та виробничій майстерні. Судячи з реакції гостей, захід був цікавим та корисним.


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора




























143 перегляди
bottom of page