top of page

Хімія: цікава, корисна і небезпечна

Шістнадцятого березня, у рамках тижня циклової комісії ЛФКТІ НУ «Львівська політехніка», відбулася студентська конференція на тему: «Хімія у повсякденному житті людини». Її організувала та провела викладачка вищої категорії предметів хімія та біологія Любов Дудчак. Мета заходу – популяризація досягнень людства у царині хімії. У конференції взяли участь студенти групи 1Т-88, викладачі та керівництво коледжу.

Захід був цікавим та пізнавальним. Відчувалося, що при його підготовці було проведено значну роботу. Серед іншого, аудиторія дізналася, що, попри загальну велику користь, не вся продукція хімічної промисловості корисна і безпечна для людей та довкілля. Чималої шкоди завдає значна частина напівфабрикатів, синтетичних засобів для миття, виробів з поліетилену та хімволокна. Тож кожен відповідає за власне здоров’я і красу, а гаслом нашого життя має стати гуманістичний девіз: «Я люблю себе». Тому для збереження власного та суспільного здоров’я маємо обмежити вживання некорисної їжі, споживаючи натуральні продукти.

Словом, хімія – цікава природнича наука, знання якої допоможе нам уникнути багатьох проблем зі здоров’ям, зберегти природні ресурси і, загалом, дбати про довкілля. Тож студенти мали чудову нагоду не тільки цікаво провести час, але й вкотре переконатися, що хімія вже давно стала невід’ємною складовою нашого життя…

На завершення, в. о. директора коледжу Іван Груник підсумував почуте, наголосивши на необхідності здорового способу життя, особливо у юному віці. Тож шануймося, друзі!


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора










188 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page