top of page

Студенти долучилися до левиного прайду

Із предмету «Захист України» студенти першого курсу Львівського фахового коледжу транспортної інфраструктури НУ «Львівська політехніка» нещодавно вивчали стрілецьку зброю та поводження з нею, а також порядок неповного розбирання і складання автомата Калашникова. Це був теоретичний курс, а щоб закріпити отримані знання на практиці третього листопада до коледжу завітали інструктори Львівського добровольчого батальйону тероборони «Лев» 125-ї окремої бригади тероборони ЗСУ Ярослав Кривуля, Анастасія Заяць і Олег Соловйов. Це вже другий візит левів до ЛФКТІ НУ ЛП (попередній відбувся 12 травня), тож сподіваємося на тривалу співпрацю.

Щоб охопити одразу усі чотири групи першого курсу та решту охочих, зустріч відбувалася у спортзалі коледжу. У ній також взяли участь викладачі Тарас Мальчицький, Любов Дудчак, завідувач відділенням Руслан Семчук та заступниця директора коледжу з виховної роботи Оксана Вовк. Організував захід викладач «Захисту України» Ігор Парфенюк.

Цього разу гості принесли більше зброї, амуніції та засобів захисту, що викликало ажіотаж серед аудиторії. Після розповіді про види стрілецької зброї, поводження з нею і тактику застосування, кожен отримав змогу потримати в руках, розібрати і скласти автомати. А також позмагатися у розбиранні та складанні автомата Калашникова і студенти показали у цьому досить гарні результати. Навдивовижу вправно це робили студентки-другокурсниці Вікторія Куропась та Анна Якубовська!

На завершення заходу усі охочі сфотографувалися зі зброєю та засобами захисту. Сподіваємося, застосовувати їх у бою їм не доведеться, але користуватися варто уміти. Адже чим вищий оборонний потенціал країни, тим менше охочих випробувати на собі його нищівну міць.


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора



































13 переглядів
bottom of page