top of page

Свято математиків завітало до коледжу

Чотирнадцятого березня світова математична спільнота відзначає День числа Пі, яке, зазвичай, позначають у форматі 3,14. Нагадаємо, що це число – математична константа (3,1415.), яка виражає відношення довжини кола до довжини його діаметра. Нинішнього року і ЛФКТІ НУ «Львівська політехніка» вперше приєднався до цього свята – у формі брейн-рингу.

Викладачка математики Ольга Сеник разом із студентами груп 2Т-85, 1Р-104 і 1Т-88 провели тематичне свято «День числа Пі». Тут студенти дізнались про історію цього числа та його роль у розвитку науки і техніки. Також відбувся математичний брейн-ринг між командами «Піфагор» та «Число Пі», який включав такі конкурси: «Тема», «Підказка», «Хто більше», «Знайди помилку» і «Задачі-жарти».

Конкурс проходив досить напружено, але доброзичливо, час від часу перериваючись веселим сміхом та аплодисментами. Загалом, студенти продемонстрували добру ерудицію та, зокрема, знання математики.

За сумою набраних балів журі, очолюване заступницею директора коледжу з виховної роботи Оксаною Вовк, визнало переможцем команду «Число Пі». Учасники команд отримали грамоти.


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора























40 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page