top of page

Коледж поринув у феєрію вишиванок

Вісімнадцятого травня ЛФКТІ НУ ЛП святкував Всесвітній день вишиванки. І вийшов цей захід безпрецедентним – за кількістю учасників, тривалістю, насиченістю яскравими і цікавими номерами. Щоб розділити і доповнити радість свята, до нас прибули гості із Чернігівщини та Сумщини. Організаторкою, натхненницею та безпосередньою учасницею заходу була заступниця директора коледжу із виховної роботи Оксана Вовк.

Свято в коледжі було сповнене яскравими і щемливими віршами, піснями та хореографією. Різноманіття вишиваного мистецтва з різних регіонів України демонстрували повсюдно, дуже органічно виглядало і дефіле у вишиванках. В. о. директора коледжу Іван Груник, вітаючи учасників заходу, зробив екскурс в історію України, наголосивши, що вишиванка символізує генетичний код українського народу, віддзеркалює його коріння та служить оберегом. Цікавими були виступи наших гостей, а студенти Сумського фахового коледжу культури і мистецтв надіслали хореографічне привітання з Всесвітнім днем вишиванки.

На завершення усі учасники масштабного перформансу вийшли на подвір’я коледжу, щоб створити символічну карту України і вкотре засвідчити, що ми – єдина та непоборна нація. Дякуємо усім причетним за чудове свято!


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора




















































64 перегляди
bottom of page