top of page

З Міжнародним днем жінок і дівчат у науці!

Груник І. С.: 11 лютого святкують Міжнародний день жінок і дівчат у науці – свято, яке в Україні і у всьому світі відзначають, починаючи з 2015 року згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.         

Жінка в науці - це величина. Її талант, інтелект і краса викликають захоплення. А вишуканий жіночий розум дає можливості відкривати неперевершені грані. З давніх часів відомі жінки, які займалися наукою та були добре освіченими для свого часу. Більшість із них тоді присвячували життя гуманітарним сферам, філософії та медицині.

 

Потрібно розуміти, що завдяки жінкам у світі з’явилося чимало важливих винаходів. Нині вони складають не менше третини всіх науковців планети. Саме тому за ініціативи ООН було створено це свято.  

 В Україні серед науковців – 45% жінок. Україна займає 12 місце за кількістю жінок-вчених в рейтингу серед 41 країни світу. Українки успішно працюють у різних галузях наук. 

Вітаємо усіх науковиць! Ваш внесок у розвиток науки є невимірним, а ваші досягнення – вражаючими. Нехай кожен день буде для вас новим кроком в освоєнні знань та досягненні нових вершин. Бажаємо вам невичерпного джерела натхнення, наукових відкриттів та безмежного успіху!

 Спільно ми будуємо майбутнє нашої держави, яка гордо звучить Україна!



8 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page