top of page

З днем народження, Степане Андрійовичу!

Степан Бандера: «Ні на що не здадуться навіть найкращі нагоди й готовість допомогти, якщо сама нація не виборює й не кує своєї долі власною боротьбою»

З днем народження, Степане Андрійовичу!

1 січня 2024 року – 115 років від дня народження Степана Андрійовича Бандери - лідера, ідеолога і теоретика українського визвольного руху XX століття.

Степан Бандера разом із Ярославом Стецьком проголосили Акт відновлення Української держави 30 червня 1941 року у Львові. Акт закликав українців «не скласти зброї так довго, доки на всіх українських землях не буде створена Суверенна Українська Влада». Наступним кроком мало стати відновлення Української держави у Києві.

Під час Другої світової війни Бандера працював над розширенням мережі визвольної організації на територію всієї України.

1959 року в Мюнхені Степана Бандеру вбили. За смерть українського лідера несе відповідальність агент Радянського Союзу Богдан Сташинський.

У Степана Бандери було троє дітей: Наталка, Андрій та Олеся. У короткі хвилини між працею він знаходив час провести зі своєю сім’єю. Бо ж, у першу чергу, хотів бачити своїх дітей, хотів радіти їх успіхам та перемогам.

Степан Бандера Захоплювався різними видами спорту: лижним, грою в шахи. Грав на музичних інструментах. Був членом драматичного гуртка. Був одним з найактивніших діячів "Просвіта". Створював товариство "ЛУГ". Намагався залучити своїх односельчан до цих організацій для того, щоб вони виховувалися в українському патріотичному дусі.

Слава Україні!

Героям слава!


6 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page