top of page

До коледжу завітали леви…

Не секрет, що чим більший економічний та військовий потенціал країни, тим менше охочих випробувати на собі його нищівну міць. Тож існує пряма залежність між готовністю народу рішуче захищатися і його мирним життям. А в українських реаліях це – одвічна дилема козаків і гречкосіїв. Без пріоритету козацького духу, мирні гречкосії, рано чи пізно, ризикують стати рабами. Щоб вкотре нагадати, що українці – непереможна нація з великим потенціалом, до ЛФКТІ НУ ЛП 12 травня завітали воїни Львівського добровольчого батальйону тероборони «Лев» 125-ї окремої бригади тероборони ЗСУ. Наших гостей очолював комбат Валентин Середюк, був серед них і представник управління з надзвичайних ситуацій Львівської міськради Олександр Голячук. У заході взяли участь також викладачка Тетяна Гнатюк і заступниця директора коледжу з виховної роботи Оксана Вовк.

Воїни з бойовим досвідом доступно і цікаво розповіли студентам груп 1Р-104 і 1Т-88 про правила користування зброєю та захисною амуніцією. Юна аудиторія, напрочуд, слухала все уважно та з ентузіазмом освоювала навчальні АКС-47, примірювала бронежилети та шоломи, а також робила фото на пам’ять. Звістка про зустріч із нашими захисниками настільки зацікавила студентів коледжу, що чимало бажаючих з інших груп та курсів також, принагідно, заходило до аудиторії…

Судячи з численних схвальних відгуків, подібні зустрічі варто повторювати, тому намагатимуся і далі їх організовувати. І наші гості не проти. Тож зміцнюймо нашу обороноздатність і козацький дух, щоб наші діти мали справу лише з навчальною зброєю, але Україна була у високій боєготовності.


Ігор ПАРФЕНЮК,

викладач «Захисту України»,

журналіст

Фото автора































37 переглядів
bottom of page