top of page

104-та річниця Листопадового чину

1 листопада в Україні відзначалась 104-та річниця Листопадового чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Викладачі історії Зоряна ДАНИЛИК та Марія НАЗАРКЕВИЧ організували , щоб відзначити річницю ,навчально-виховний захід для студентів.

Під час проведення навчально-виховного заходу студенти дізналися про хід листопадового повстання, досвід проголошення Західноукраїнської народної республіки та героїчної боротьби УГА, що вкотре засвідчили віковічні прагнення та рішучість Українського народу до волі та створення незалежної України. Викладчка Зоряна Зенонівна закцентувала на актуальності теми у теперішній період історії, адже , наша сучасна боротьба триває і буде , прикладом і закликом для наступних поколінь

Довідка. ЗУНР була демократичною державою, що доволі незвично для початку ХХ століття, усі громадяни мали рівні права, конституція гарантувала широку автономію національним меншинам. На жаль, міжнародні обставини склалися несприятливо для українців. Із перших днів існування ЗУНР тривала українсько-польська війна, а на боці Польщі виступали країни Антанти, зокрема, Франція, що особливо негативно ставилася до українських державницьких прагнень. Долю ЗУНР вирішили сильніші держави – переможиці війни, розчленувавши її на окремі частини і передавши під владу сусідів.



19 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page