top of page
parfenyuklz63

Конституція гарантує, але потребує поваги, дотримання і захисту

Двадцять восьмого червня у ЛФКТІ НУ ЛП відбулася урочиста академія, присвячена Дню Конституції України. Усі учасники заходу прийшли у вишиванках та з гарним настроєм. У цей святковий день студентів вітали також із завершенням навчального року, а випускників – із закінченням коледжу.

Із вітальною промовою до присутніх звернувся в. о. директора коледжу Іван Груник. Він наголосив, що конституція – важливий документ для будь-якої демократичної країни, її основний закон. Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх героїв, які віддали життя за незалежність України. Іван Степанович зробив екскурс у історію нашої держави, згадавши, що ще у Київській Русі писали правові документи, зокрема, відомий перший звід законів «Руська правда» Ярослава Мудрого. Широко відома також Конституція Пилипа Орлика, укладена у 1710 році. Багато державотворчих процесів відбувалося упродовж історії України і їхнім логічним продовженням стала нинішня Конституція України, ухвалена 28 червня 1996 року.

Іван Груник також наголосив, що ми будуємо правову державу і він впевнений, що серед студентів та нинішніх випускників нашого коледжу є чимало майбутніх державників, які активно розбудовуватимуть Україну.

Під час заходу відбулося нагородження грамотами та подяками студентів, які брали активну участь у громадському житті коледжу. За вагомий внесок у патріотичне виховання студентства, його культурний і моральний розвиток отримали грамоти також педагогічні працівники ЛФКТІ НУ ЛП.

Іван Груник привітав із успішним завершенням навчання студентів четвертого курсу і закликав здобувати вищу освіту, зокрема, у НУ «Львівська політехніка». На завершення, він провів студентам та випускникам бліц-інструктаж із безпеки життєдіяльності та життєвої мудрості, наводячи останні приклади загибелі юнацтва через необачність. А ще закликав під час канікул допомагати батькам та прочитати історію України.


Ігор ПАРФЕНЮК

Фото автора














48 переглядів
bottom of page