top of page
ЛФКТІ

Зберегли 100-річний заклад освіти!

Львівський фаховий коледж транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка» (раніше – технікум залізничного транспорту), що розташований на вул. Снопківській, 47 у Львові, заснований у 1910 році як Державна промислова школа, що готувала фахівців  технічних та робітничих спеціальностей. Це один із найстаріших технічних закладів фахової передвищої освіти України, що готує залізничників.

Необхідність у навчанні залізничних спеціальностей виникла тому, що 4 листопада 1861 року на двірець Львів прибув перший паротяг «Ярослав». З цієї дати почався літопис Львівської залізниці, а отже, потреба у спеціалістах.

З 1929 р. школу перейменували на Державну технічну.

У другій половини 1940-х років створено технікум залізничного транспорту.

Від 1950-х років і аж по сьогодення заклад освіти підготував понад 100 тис.  висококваліфікованих спеціалістів на різноманітні напрями виробництва транспортної галузі України. Наші випускники – це висококваліфіковані фахівці, гордість коледжу.

У грудні 2022 року Львівський фаховий коледж транспортної інфраструктури став відокремленим структурним підрозділом Національного університету «Львівська політехніка».

Історія коледжу є предметом гордості усіх, хто в ньому працює та навчається, хто збагачував його славу і честь, створював традиції і закладав фундамент на майбутнє.

Тому рішення Верховного Суду України, а саме: залишити без задоволення позов Міської ради Львова, - це встановлення справедливості у багаторічній тяжбі за будівлю нашого коледжу, що здійснює підготовку фахівців для залізничного транспорту – стратегічної галузі економіки України. Адже завдяки залізниці під час війни з російською федерацією та запровадженого воєнного стану евакуювали більше 5 млн. осіб, відбувається забезпечення боєздатності наших Збройних сил.

Працюємо для нашої України!

Розвиваємо освіту! Готуємо висококваліфікованих спеціалістів залізничної галузі!

Продовжуємо 100-річні традиції нашого коледжу, де кується майбутнє української нації!

 

Залізниця - дорога життя!

Іван ГРУНИК






1 405 переглядів
bottom of page